• Film

Holy Spider (2022)

Presented by MUBI

Intro: Tina Farifteh

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville Gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor We Are Public

18.30 - Doors 19.00 - Start Film

Samen met MUBI vertonen we deze avond Holy Spider, een onconventionele thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse seriemoordenaar 'de spider killer'. Prijswinnend regisseur Ali Abbasi (Gräns) weet op overtuigende wijze een spannend drama te combineren met inzicht in de Iraanse samenleving en de positie van vrouwen.

Journalist Rahimi (Zar Amir Ebrahimi) arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico's om toch achter de identiteit van de 'spider killer' te komen. Religieuze overtuiging, gebrek aan emancipatie en een gewelddadig verleden kunnen een monster creëren. Rahimi ziet als enige de waarheid.

Actrice Zar Amir Ebrahimi maakt van de journaliste een held van onze tijd en werd op het Filmfestival van Cannes onderscheiden als Beste Actrice. 

De film is tevens te zien op de laatste dag van de expositie Qoqnoos ققنوس - You Can't Burn Women Made Of Fire die voorafgaand aan de film te bezoeken is in de Expo. Curator Tina Farifteh zal voor de film een toelichting geven op de expositie en er is vanaf 17:00 een finissageprogramma in de EXPO.

Holy Spider is vanaf 19 mei exclusief te streamen op MUBI, een wereldwijd filmstreamingplatform met een altijd wisselende collectie van zorgvuldig geselecteerde films. Van nieuwe regisseurs tot prijswinnaars. Van over de hele wereld.